בדיון של וועדת הכספים, חברי הוועדה אישרו את בקשת משרד האוצר להקצאה של 550 מיליון ש"ח לטובת ערבויות בקרב התוכנית המחיר למשתכן, על מנת שהבנקים יוכלו לאשר את בקשות המשכנתא וזוכי הגרלות שמוגדרים כתחת סיכון לאי-עמידה בתשלום המשכנתא. יו"ר מטה הדיור הסביר את הבקשה בכך שהבנקים הטילו הוראה שיאשרו את המשכנתא רק בשלבים מאוחרים יותר של התוכנית, על מנת שיוכלו לראות שזו מתנהלת כראוי וכך נוצר מצב שהזכאים לא מקבלים משכנתאות.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlna לחצו כאן

תוספת תקציבית של 550 מיליון ש"ח לפרויקט המחיר למשתכן בעפולה ולוד בלבד
במטה הדיור מסבירים כי כרגע מדובר רק בתוספת תקציבית בפרויקטים בלוד ועפולה והדבר נעשה על מנת שאלו יוכלו לצאת לדרך ללא עיכובים מיותרים. בגלל שמדובר בפרויקט חדש שעל פיו ישק דבר, משרד האוצר מוכן להציג ערבויות לבנקים עבור זוכי ההגרלות כדי לקדם את הפרויקט ולהוכיח שהדבר מתבצע כראיו וזו תהיה ההוכחה שהתוכנית עובדת קשורה לקראת הפרויקטים הנוספים שמשווקים. לגבי הפרויקטים הבאים, נציגי האוצר ומטה הדיור הסבירו כי הערבות תעבור לידי הקבלנים המתחרים במכרזים לפי חוק המכר ולכן אין צפי לתוספות תקציביות נוספות בכל פרויקט שיצא לפועל, אך אם זאת, במידה ויהיה צורך, יידרשו באוצר לפנות שוב לוועדת הכספים לקבלת תוספת תקציב נוספת.
לעמוד הפרויקט הורוביץ' ת"א באתר BankNadlan לחצו כאן
אם הבקשה לתוספת תקציב היא ההוכחה הראשונה שהפרויקט לא פועל כמו שצריך?
המתנגדים לתוכנית ובראשם אראל מרגלית מהמחנה הציוני הודיעו כי הבקשה התקציבית היא ההוכחה הראשונה כי התוכנית הגדולה של שר האוצר אינה עובדת קשורה. לטענתם, אם המדינה צריכה להתערב כדי לקדם את הפרויקטים של התוכנית, זה אומר שישנה בעיה מהותית בניהול הפרויקט וייתכן כי הוא נידון לכישלון. בנוסף לכך, הטענה המרכזית שלהם היא כי הפרויקט מתייחס רק לפלח אוכלוסייה קטן מקרב כלל אוכלוסיית ישראל, אשר יסבול עשרות מונים כדי שהשוק יוכל לאזן את עצמו בעקבות הורדת המחירים של התוכנית. למעשה, ככל שיותר פרויקטים של מחיר למשתכן משווקים, כך ישנם פחות קרקעות ודירות לשאר הציבור, והדבר מעלה את הביקוש והמחירים. כך נוצרים שני שווקים שאחד מהם מופלה לרעה.