נדמה כי בעשור הקודם, המונח מפרט טכני, לא היה בולט אצל האזרח הישראלי שחיפש לרכוש את דירתו הראשונה. אך כיום, בעידן המודרני והרצון הישראלי לקבל את רמת הפינוק הגבוהה ביותר, כך גם פרויקטים רבים מציעים אפשרויות שדרוג של המפרטים הטכניים "הבסיסיים" אשר מוצעים תחילה. מתריסים חשמליים ועד לובי מפואר, מגינות תלויות ועד חדרי בריכה וכושר, המפרט הטכני של היום הפך לגורם שובר שוויון בשוק הנדל"ן המקומי וברוב המקרים, ישראלים רבים בוחרים לשפץ את רמת הדירה ולשלם את המחיר עבור כך.
לעמוד דירות חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן
מדוע הציבור הישראלי מבקש אתץ שדרוגי המפרט?
השאלה היא האם הציבור הישראלי באמת זקוק לכל התוספות היקרות הללו? עד כמה באמת משתלם להשקיע ברכישת דירה "משודרגת". כמובן, שגם כתובי המאמר הזה לא היו מתנגדים לרכוש דירה עם כל הפינוקיםפ האפשריים, אך כאן צריך לחשב את העלויות מול השירותים. בסופו של דבר, הדייר משלם על שדרוג איכות חייו לא רק מחירי הדירות שעולים, אלא גם בתשלומי המס, לדוגמא ארנונה המופקעת שרשויות המקומיות נוהגות לגבות בגין שטחים ציבוריים נרחבים בבניינים.
לעמוד מגדלי הורוביץ' בפ"ת באתר BankNadlan לחצו כאן
שדרוגי המפרטים מוסיפים עליות מחירים גם בארנונה ותשלומי מס
כיום ישנם פרויקטים מפוארים כגון "משכנות המוזיקה", פרויקט פינוי-בינוי בראש העין, בו הוחלט להקים פארק מוזיקלי צמוד בו ישולבו אלמנטים של מים שיעוצבו ככלי נגינה כמו גיטרה ותופים. פרויקט זה יוצר ביקוש עצום עבור חווית המגורים הייחודית אשר מעלה את ערך הארנונה. פרויקטים אחרים מעוניינים בפיתוח לובי מפואר הצורך תשלומי אחזקה גבוהים ללא צורך אמיתי, בנוסף למחיר הדירה שעולה בעשרות אלפי שקלים בשל כך. כמו-כן, הציבור הישראלי רדף במשך שנים ארוכות אחד דירות בנות 4 חדרים לפחות ובגדלים של 90 מ"ר אשר לא מתאימים לצרכים שלהם. היום אנו מזהים את החזרה לביקוש של דירות קטנות בנות 3 חדרים בגדלים של 60 מ"ר בממוצע.