העלייה המטאורית במחירי הדירות ממשיכה לגבות עוד ועוד "מיסים" מהציבור הישראלי וכעת ניתן לראות נתון נוסף המצביע על המשבר החמור בה ישראל נמצאת כשדו"ח של השכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מראה כי בעוד שבשנת 2003, עמד שיעור אזרחי ישראל בגילאי 25–34, אשר זכו להתגורר בדירה שהייתה בבעלותם, על כ-54 אחוזים ולאחר כעשור, ירד נתון בכמעט 30 אחוזים לשיעור מתגוררים של כ-39 אחוזים בלבד.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן

העלייה במחירי הדיור משפיעה בעיקר על דור הצעירים בהווה
גם בקרב בני 35–44, חלה ירידה מתמשכת, במשך העשור שחלף במספר האזרחים הישראלים הגרים בנכס שבבעלותם. בעוד בשנת 2004 כ-30 אחוזים מציבור הגילאים הנ"ל לא התגורר בדירה בבעלותם, הרי שבשנת 2014, שיעור הישראלים עולה ב-6 אחוזים. לעומת זאת, בגילאי 45 ומעלה לא נרשמו שינויים משמעותיים בשיעורי הבעלות שכן טווח גיל זה עוד הספיק לזכות לרכוש דירה בשנים בהן מחירי הדירות עמדו על הממוצע הנורמאלי ולכן כיום הם בעלי נכסים בעצמם.
לעמוד הפרויקט קריית האחדות בקריית גת באתר BankNadlan לחצו כאן
משבר שמקורו מגיע ל-2003 כשהאחראים אליו היו אריאל שרון ובנימין נתניהו
כאמור, הגורם העיקרי לתופעה זו היא כמובן העלייה המטאורית של מחירי הדירות ב-70 אחוזים ומשבר הנדל"ן החמור שפוקד את ישראל מאז 2008, בזמן שרמת השכר הממוצעת במשק הישראלי נותר במקומו. מאז תחילת המאה, השכר הנומינלי עלה בצמוד למדד המחירים, כך שהשכר הריאלי לא עלה במשך 15 שנים לפחות. כשמחפשים את המקור למשבר הדיור מגיעים לשנת 2003 אז שר האוצר בנימין נתניהו וראש הממשלה אריאל שרון קבעו כי הבנייה במרכז תצומצם משמעותית על מנת ל"הכריח" את הישראלים לעבור לפריפרייה כשלמעשה לא עשו דבר כדי לפתח את שוק התעסוקה והמסחר בפריפרייה וכך הישראלים נאלצו להילחם על מנת למצוא דירות במטרופולין היחידי בארץ, תל אביב.