במהלך השנים האחרונות עלו במבזקי החדשות יוזמות והצהרות רבות ע"י נבחרי ציבור שונים שמטרתן הייתה אחת, להוריד את מחירי הדירות. תוכניות כמו מחיר מטרה, מחיר למשתכן ומע"מ אפס, אשר קמו על מנת לסייע לחסרי הדירה. הצהרות אחרות קמו על מנת להגדיל את היצע הדירות, והיום גם יוזמות שנועדו להקשות על בעלי דירות לרכוש דירות נוספות להשקעה באמצעות הכבדת המיסוי. אך נכון להיום אין אף יוזמה הנראית כזו שתצליח לעצור את מחירי הדירות הגבוהים, לפחות לא בשנים הקרובות.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
דירה קטנה בקרית אונו מספרת את כל הסיפור
כדי לראות עד כמה המצב חמור והיד שמנסה לנווט את השינוי כושלת פעם אחר פעם, ניתן לבחון דירת 3 חדרים ממוצעת בקרית אונו, אשר נבנתה לפני עשרים שנה ומצבה הפיזי נשמר טוב, אך היא עדיין זקוקה לשיפוץ. הדיירת ששוכרת את הדירה ב-7 השנים האחרונות מסבירה כי תחילה מחיר השכירות עלה 4000 ש"ח אך כיום היא כבר משלמת 4500 ש"ח בחודש, למרות שלא התבצע שינוי משמעותי בדירה עצמה, אלא שינוי בשכונה שהלכה והתפתחה עם השנים. הדירה הספציפית נרכשה בכ-850 אלף ש"ח, אך הדירות באזור השכונה נמכרות היום בעליות מחירים גבוהות ב-1.6 מיליון ש,ח ודירות מעט משופתות יותר מגיעות גם ל-1.8 מיליון.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
בעבר היה מספיק לעבוד 5 שנים כדי לחסוך לדירה
ניתן להבין שאם התפתחות השכונה נוצרו גם עומסים שכן התשתיות הוותיקות מתקשות להתמודד עם עומס התושבים המצטרף לאזור המרכז, ובוודאי כשלא מדובר בפרויקט פינוי בינוי, אבל הסיפור האמיתי פה הוא לא רק מצב הדירה הבודדת הזו אלא העלייה הבלתי נתפשת של מחירי הדירות בישראל. מאז שנת 1987 החל עליות המחירים וזינקו למספרים של 220 אחוזים כשמחירי הדירות זינקו מ-430 ש"ח עד לממוצע של 1.35 מיליון ש"ח. אם בעבר האזרח הממוצע היה צריך לעבוד 5 שנים נטו על מנת לחסוך לדירה, היום האזרח הישראלי צריך לעבוד כ-12.5 שנים נטו, ללא חופשות או ימי היעדרות.