המשבר בשוק הנדל"ן הערבי-ישראלי, נראה ככזה שממשיך להתעכב למרות הקמתו של מנגנון שנועד להגדלת השטחים המוניציפליים ביישובים הערביים על מנת שאלה יוכל לגדול ולהציע קרקעות לרכישה עבור הציבור הערבי. מן הבדיקה עולה כי משרד הפנים אכן מתכוון להקים כמה ועדות גבולות קבועות, אך נראה כי פתרון בעיית מצוקת השטחים בכפרים הערביים עדיין לא מטופלת כראוי.
לעמוד דירות חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן

הקמת העיר טנטור
אחת הדוגמאות הבולטות לחוסר ההתאמה בין פעולות משרד הפנים היא קידום העיר טנטור. העיר הערבית החדשה טנטור מתוכננת להיבנות מזרחית לעכו, כ-800 מטרין מהיישוב מג'דיידה-מכר, אך נכון להיום לא נעשים מגעים שיאחדו בין הרשויות הללו ויחזקו גם את היישוב הוותיק שסובל מחוסר תשתיות ראויות לתושבים כגון כבישים הרוסים והחוסר המשווע לקרקעות שגורם לציבור הצעיר לעזור את היישוב לערים חזקות יותר. התוכנית להקמת 40 אלף דירות חדשות בטנטור מבורכת ע"י הציבור בג'דידה-מכר, אך מעוררת התנגדות במרכז השלטון המקומי, המצפים ממשרד הפנים להמשיך ולהפעיל את מדיניות איחוד הרשויות שבמסגרתה אוחדו בעבר ג’דידה ומכר, ושתרמה לניצול איכותי יותר של התשתיות, מנעו בזבוז של תקנים מוניציפליים וחיזקו את היישובים בעבר.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
בעיית הנדל"ן במגזר הערבי
המגזר הערבי מונה כיום כ-1.6 מיליון איש והערכות המדינה הן שיגיע לכ-2 מיליון נפש בשנת 2019 ונתונים אלה מוכיחים כי האוכלוסיה הערבית זקוקה לפתרון מגורים הולם. בניגוד ליישובים חדשים וערים חדשות שמוקמים מאז קום המדינה עבור האזרחים היהודים, לא הוקם אף לא יישוב ערבי חדש ב-68 השנים מאז קום המדינה עד שיווקה של העיר טנטור, ואילו ערים מעורבות כמו עכו או רמלה סובלות אף הן מצפיפות, ופרויקטים נדל"ניים שמוקמים שם אינם ייחודיים למגזר הערבי.