ממחקר שנערך בטכניון, עלו מספר ממצאים מדאיגים הנוגעים לאופן מסירת הדירות החדשות בישראל. המחקר מצא כי רוב הדירות בישראל נמסרות עם ליקויי בנייה בדרגות משתנות. 45 אחוזים מהגורמים לליקויים מגיע משיטות עבודה לא נכונות, 34 אחוזים מליקווי הבנייה נעשים בשל כוח אדם חסר מיומנות, 19 אחוזים נעשים עקב ניהול לא נכון ולבסוף, 2 אחוזים מליקויים במכשירי העבודה. הנתון הנוסף הוא כי מעל ל-50 אחוזים מהליקויים נעשים עוד בבניית השלד ואלה מתגלים רק בסוף הבנייה.
לעמוד חברות בנייה באתר BankNadlan לחצו כאן

פרויקט אחד סבל מעליית מחירים מ-2.14 מיליון ש"ח ל-3.21 מיליון ש"ח
נכס שמגיע עם ליקויי בנייה נופל בעיקר על אחריותו של הקבלן לתקופה של עד 7 שנים ובסופו של דבר עלות תיקון הנזקים פוגעת אך ורק בקבלנים ומייקרת את ההשקעה שכן העלות הישירה של הליקויים נעה בין 10 ל-15 אחוזים מהיקפו הכספי של כל פרויקט. כשבמחקר בדקו מספר פרויקטים, התגלו להם נתונים המראים כיצד עלותם הממוצעת של דירות בפרוייקט הבנייה, שעמדו תחילה על כ-2.14 מיליון ש"ח, סבלו מעליית מחירים של 50 אחוזים והגיעו לכ-3.21 מיליון ש"ח. ניתן לצפות כי עלויות התיקונים של הליקויים הללו הופיעו לאחר מכן במכיר הדירה.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
עיקרון החשיבה מערכתית
עיקרון החשיבה המערכתית מבוסס על תפיסה שלפיה, כדי שמבנה ישרת את ייעודו, יש צורך שכל המערכות בו, יעבדו יחד, החל משלב התכנון ועד לשלב סיום השימוש בו. לדוגמא, זהו אחד העקרונות הבסיסיים בבנייה הירוקה, אשר מטרתה לאזן בין שיקולים כלכליים, סביבתיים וחברתיים, בעת תכנון ובניית המבנה. גישה זו מחשבת את המוצרים המרכיבים את כל המערכת עוד משלב פיתוח המוצר, דרך כריית חומרי הגלם, הייצור, האריזה, השינוע, היישום, השימוש וסיום השימוש. אחת הדוגמאות לכך נוגעת לתחום חיפויי פנים. בשנים האחרונות, ישנן עדויות להתגברות תופעות ליקויי בנייה בביצוע עבודות חיפוי פנים, הגורמות לנזקים כספיים. דרך עיקרון החשיבה המערכתית פותח דבק ייחודי, המתאים לאריחים בעלי ספיגות גבוהה של מעל 10%, אשר קיים חשש לסדיקתם.