כשמדברים עם רוב ציבור רוכשי הדירות, אפשר להתקל במספר רב של סיפורים על איחור במסירת הדירה. אומנם, לא תמיד האיחור נובע מחוסר מקצועיות של הקבלן, אך עם זאת, רוכשים רבים לא מודעים לזכויותיהם ולפיצוי המגיע להם לפי החוק הישראלי, בנוסף לחוזה החתום מול הקבלן. כלומר, במידה וישנם חוסר התאמות בין חוק המכר, למה שחתמתם עליו בחוזה, החוק הישראלי הוא זה שגובר בסעיפיו על סעיפי החוזה. אחד הפתרונות הטובים למנוע בעיה זו הוא שימוש בעו"ד מטעמכם. אך למי שבחר לא להיעזר בשירותי עו"ד, הנה כמה טיפים שתוכלו להיעזר בהם.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

רישום של תאריך מסירת הדירה בחוזה
באחריותכם להקפיד על רישום של תאריך מדויק למועד מסירת הדירה ולא להשתמש בניסוחים כלליים שעלולים להשתמע לשתי פנים. אל סעיף זה הוסיפו, בצורה מפורטת, מהו סכום הפיצויים המגיע לרוכש עבור כל יום של איחור במסירה, ומהי תקופת העיכוב בה מותר לקבלן להתעכב במסירת הדירה ללא תשלומי פיצויים. חוק המכר מסביר כי אם הקבלן לא סיפק את הדירה לאחר 60 יום מתום המועד שנקבע בחוזה, הנכם זכאים לפיצויים ללא צורך להוכיח נזק. בעבור כל חודש, בין המועד המקורי לזמן הממשי שבו נמסרה הדירה, אתם זכאים לסכום השווה לדמי השכירות של הדירה הדומה בגודלה ובמיקומה בכפילות של ב-1.5. כלומר, אם הקבלן איחר מעל 60 יום ואילך, הוא יאלץ לשלם פיצוי רטרואקטיבי, החל מהיום הראשון לאיחור במסירה. במידה ושכ"ד המקובל לדירה שלכם הוא 4,000 שקל, תהיו זכאים לפיצוי בסך 6,000 שקל.
לעמוד הפרויקט חזנוביץ' 12 בת"א באתר BankNadlan לחצו כאן
נסיבות שאינן בשליטת המוכר
החוק אומנם עומד בצורה גורפת לצידו של הרוכש, אך הקבלן והרוכש רשאים להסכים שמנגנון הפיצויים לא ייחשב על איחור במסירה שנעשה מנסיבות שהמוכר לא יכול לשלוט עליהם ושהסיכון להתרחשותן או לתוצאותיהן אינו מוטל עליו. מדובר במקרים שהחברה לא יכלה לצפות את המניעה ותוצאותיה מראש. לדוגמא, חברת הבנייה טוענת שלא קיבלה עדיין את אישורי חברת החשמל. במקרה זה, החברה צריכה להוכיח כי פעלה בזמן סביר מראש, כולל ביצוע הבדיקות הראויות לקבלת אישור חברת החשמל במועד ובצורה שלא תגרום לאיחור במסירת הדירה.