קצב גידול הבנייה בישראל נמצא כיום בשפל המדרגה. במשרדי האוצר והשיכון טוענים שמודעים לבעיה אך במציאות מתפרסמים נתונים מטעים מטעם אנשי משרדם אשר יוצרים רק פרסומות לציבור הישראלי. רק כך ניתן להסביר את גאוותם של אנשי הממשלה על 100 אלף דירות שנבנות השנה כהישג כשלמעשה אינם מסבירים שהסיבה שנבנים 100 אלף דירות חדשות השנה, היא שחלקם התחילו להיבנות עוד לפני שנתיים וקצב בניית הדירות בישראל עומד על שנתיים וחצי, לעומת שנה במדינות מערביות אחרות.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

קצב בנייה של 43 אלף דירות חדשות בשנה לעומת 60 אלף דירות שהשוק זקוק לו
כדי להבין את המספרים, צריך לדעת שהשנה יתווספו בישראל כ-43 אלף דירות חדשות לשוק הנדל"ן הישראלי. במשרדי האוצר ממשיכים להציג נתוני שווא הטוענים שבשלוש השנים הבאות ישראל תעלה לקצב גידול של כ-60 אלף דירות חדשות וזהו תהליך שמצריך זמן וסבלנות מצד הציבור. הבעיה בפרסום הנתונים הללו היא שכבר עתה, מדינת ישראל צריכה לבנות 60 אלף דירות חדשות בשנה על מנת להגדיל את ההיצע ולהוזיל את מחירי הדירות, מה שאומר שבעוד 3 שנים מדינת ישראל תשאר מאחור בקצב הבנייה ותדרש לבנות כ-75 אלף דירות בשנה על מנת שתוכל להשלים את החסר מהשנים שעברו ותספק את ההיצע הנדרש גם לעתיד אשר מראה כי על המדינה לבנות כמיליון דירות ב-20 השנים הבאות. מספר שמסכימים איתנו גם אנשי האוצר והשיכון.
לעמוד יריד הדירות בירושלים באתר BankNadlan לחצו כאן
תוכנית למשתכן מציגה פתרון שווא. מה יהיה על הציבור שלא ייקח חלק בתוכנית?
הפרסום שלישי אשר יוצר מצג שווא אצל הציבור הוא תוכנית המחיר למשתכן שאנו שומעים עליה כל יום כשבמשרד האוצר רוצים להגיע ל-70 אלף דירות חדשות במסגרת התוכנית בשנים הקרובות. הבעיה היא ששר האוצר כחלון אינו נותן תשובות לשאר הציבור הישראלי אשר לא יוכל להתמודד בהגרלות התוכנית וגם לאלה שכן ייתמודדו אך יפסידו בהגרלה. ההתקדמות הבלעדית בשיווק הפרויקט מחיר למשתכן משאיר את שאר הציבור הישראלי לעמוד מול היצע קטן עוד יותר של דירות והדבר עלול לייצר מצב שבישראל יהיו שני שווקים, האחד זול לציבור ששפר עליו מזלו והאחר יקר לציבור שנותר מאחור וכך למעשה מחירי הדירות יאזנו אחד את השני ולא יווצר שום שינוי בשוק הנדל"ן ומחירי הדירות ימשיכו להאמיר.