משבר הדיור בישראל נמצא תחת מספר גורמים המעכבים אותו מלהתשחרר. הפעם נעסוק בחוסר יכולתה של הממשלה לקדם את בניית התשתיות אשר מחוייבות להיעשות לפני בניית הפרויקטים וכיצד עיכובים אלה מעכבים את בניית הדירה והגדלת ההיצע, בייחוד באזור המרכז. ממשלת ישראל מפזרת בגאווה, מספר גבוהה של 100 אלף התחלות בנייה בישראל, אך המציאות חותכת את הנתונים הללו בחצי משום שבחלק מהפרויקטים , עוסקים עדיין רק בבניית התשתיות ולא בבניית הדירות עצמן. למעשה, ישנן פרויקטים שמוכרים לרוכשים דירות אשר עדיין לא ברור מה העתיד צופה בנוגע לשיפור התשתיות. דבר אשר עלול לרדוף רוכשים רבים בעתיד.
לעמוד דירות חדשות באתר BnakNadlan לחצו כאן

תשתיות התחבורה הציבורית
אחד הגורמים שיכולים להרחיק ישראלים רבים מאזור גוש דן הצפוף, אך להמשיך ולשמור על עבודותיהם באותו אזור היא תשתית תחבורתית איכותית. ללא הנגשה של הפריפרייה למרכז, ישראלים רבים ימשיכו לחפש בכל מחיר דירות חדשות באזור המרכז בלבד וינטשו את שאר אזורי הארץ. כך ימשיכו את עליית המחירים בעיקבות היצע חסר שלא עומד בביקוש הרב. ישראלים רבים יהיו מוכנים לוותר על הרכב אם יוכלו לייצר להם אלטרנטיבה ראויה, אך בישראל כיום נדמה שהממשלה מקדמת בנייה נוספת של כבישים אשר משכנעים את הישראלים לרכוש עוד מכוניות במקום לשפר את איכות הנסיעה הציבורית, הגדלת כמות האוטובוסים והפיכת פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן לפרויקט לאומי שיקודם במלוא המרץ.
לעמוד הפרויקט הורוביץ' TLV בת"א באתר BankNadlan לחצו כאן
תשתיות ציבוריות בשכונות החדשות
בעיה נוספת שצריכה להפוך למטרה עיקרית של הממשלה היא ביטול הפרדת הכוחותבכל הנוגע לפרויקטים של בניית שכונות שלמות. במקרים רבים ישנם מצבים של פיזור אחראיות בין יזמים וקבלנים, כך שקבלן אחד בונה את הדירות, קבלן שני בונה את ביה"ס ושלישי הכבישים בשכונה, נתיבי ביוב ומבני ציבור לטובת התושבים. כך נוצר מצב שאף קבלן לא מחובר לקצב הבנייה של הקבלנים האחרים וקמות שכונות ללא תשתיות או ביה"ס מרוחקים מתושבי האזור. במשרד השיכון מנסים להוציא לפועל תוכנית שתרכז את האחראיות לבניית השכונה החדשה כולה על קבלן אחד שיהיה אחראי על השלמת כל הפרויקט והשכונה החדשה שתיבנה.