משבר הדיור בישראל ממשיך להעסיק רבים מאיתנו וגם השנה לא צפויים ירידת מחירים או אפילו בעתיד הקרוב. תוכנית מחיר למשתכן אומנם יצאה לפועל ובמבט ראשון נראה כי עתה ישנם ישראלים רבים אשר יזכו סוף סוף לרכוש את הבית שחיכו לו, אך גם את התוצאות האמיתיות של מחיר למשתכן נוכל לראות רק בעוד כשנתיים, כשהנכסים עצמם, יהיו בתהליכי בנייה. בנוסף לכך, מחירי הקרקעות בישראל סובלות מעליית מחירים שאינה עוצרת עקב חוסר בקרקעות מופשרות בישראל וריכוז גבוהה של אוכלוסייה המתגוררת בגבול חדרה-גדרה, אשר מצריכה מהמדינה לייצר היצע גדול של דירות באזור יחסית קטן בישראל. אל מול כל הבעיות הללו יוצא היום שר השיכון יואב גלנט להסביר את התוכניות של מפלגתו לניסיונות לפתרון המשבר.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

מיליון דירות ב-20 שנה
הנתון העיקרי אותו רואה גלנט לנגד עיניו הוא בשעשרים השנים הבאות, תיאלץ המדינה לייצר כמיליון דירות על מנת שמשבר הדיור הישראלי יוכל להיעלם סופית מחיי הישראלים. אין הדבר אומר כמובן שמשבר הדיור יעלם רק עוד 20 שנה, אך זוהי נקודת המוצא של מפלגתו וזוהי המטרה שלהם. נציגי המשרדים מסבירים כי אם המדינה תוכל לעמוד בקצב בנייה שכזה, נוכל כבר בעוד 3 שנים לראות שינוי משמעותי בשוק הנדל"ן בישראל. לטענתם המשבר נוצר ע"י האדם והוא גם ייפתר ע"י האדם. בנק ישראל מחזק את תוכנית משרד האוצר והשיכון ומסביר כי אם תוכניתם לייצר דכ-60 אלף דירות חדשות כל שנה, היצע הדירות יוכל סוף סוף להתאזן מול הביקוש.
לעמוד פרויקטים באזור המרכז באתר BankNadlan לחצו כאן
ישנן מספר מטרות להשלים כדי לעמוד בדרישות השוק
את הפיתרון של משבר הדיור מחלקים במשרד השיכון לכמה מאפיינים בולטים. מחירי הקרקעות שעולים במשך השנים בעקבות יזמים שמחזיקים את הקרקע ומשחררים פרויקטים בפעימות, כאשר בכל פעימה מחיר הדירות העתידיות ממשיך לעלות, במקום לבצע את כל הפרויקט בפעימה אחת וכך מחירי הדירות לא יעלו. התשובה לכך תהיה שיווק של קרקעות שבבעלות המדינה ליזמם שמציע את המחיר הזול ביותר עבור הרוכשים וכך יוכלו להגביל את כוחו של היזם לעלות מחירים או לשווק פרויקט בכמה פעימות שרק מעכבות את בניית הדירות. בעיה נוספת מבחינתו של גלנט היא הפרדת הכוחות בכל הנוגע לפרויקטים של בניית שכונות שלמות. במקרים רבים קורים מצבים של פיזור אחראיות בין יזמים וקבלנים, כך שאחד בונה את הדירות, אחד את ביה"ס ואחר את התשתיות. כך נוצר מצב שאף קבלן לא אחראי לקצב הבנייה של הקבלנים האחרים וקמות שכונות ללא תשתיות או ביה"ס מרוחקים מתושבי האזור. במשרד השיכון פועלים להגיע ליום בו יהיה קבלן אחד שיהיה אחראי על השלמת כל הפרויקט והשכונה החדשה שתיבנה, כולל שטחים ירוקים, כבישים, דירות ותשתיות ובכוחו יהיה אפשר לזרז את תהליכי הבנייה.