ברמת השרון מוגשת תוכנית לחילוק העיר לתשעה מתחמים אשר בכל אחד מהם יוגדר מכסה מרבית של דירות שייבנו. כך למעשה, מצטרפת רמת השרון לשאר ערי המרכז שמעוניינות להגביל את תמ"א 38, הנחשבת לתוכנית המרכזית בהתחדשות עירונית. הטענה של ראשי הערים היא שבנייה זו היא בלתי מבוקרת ומכבידה על התשתיות שאינן ערוכות לטיפול בהתווספות התושבים. בעיקר בכל הנוגע למערכות התחבורה, החניה ושטחי הציבור בכל מתחם.
לפרויקטים ברמת השרון באתר BankNadlan לחצו כאן

כל הקודם זוכה
כעת נדמה כי ההגבלה שולחת את היזמים הרבים לזרז את תהליכי האישורים הרבים לפני שזו תוכרז כחוקית ובעלת גושפנקה במעין תחרות של "כל הקודם זוכה". ברמת השרון ישנם בניינים ישנים רבים, ורבים יזדרזו להיכנס למכסה. המפסידים ייאלצו להמתין זמן רב מאוד לפרויקט פינוי־בינוי, שייחשב למסובך למימוש. היזמים מצדם כבר מכינים את ההתנגדויות לתוכנית החדשה בטענה שהליך רישוי הבנייה נמשך זמן רב, ופרויקטים עלולים לצאת דרך ולהיתקע בסמוך לקבלת ההיתר משום שלפתע עלול להתברר כי פרויקט אחר השיג אותם והמכסה מוצתה. דבר אשר ירחיק יזמים.
לעמוד הפרויקט רמות השרון באתר BankNadlan לחצו כאן
ההיסטוריה של תמ"א 38
פרויקט תמ"א 38 קם בישראל בשנת 2004 בעיקר לשם חיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה, תוכניות תמ"א מתומרצות במתן זכויות להרחבת דירות ובניית דירות נוספות. עם השנים התגלה כי באזורי הביקוש הפרויקטים מאוד אהודים והתוכנית הפכה לאחראית מרכזית להתחדשות עירונית בערים הגדולות ודווקא בערי הפריפריה, שם זקוקים עוד יותר לחיזוק המבנים, הפרויקט נחשב לא רווחי ליזמים ולכן קשה למצוא פרויקטים שכאלה. כעת מצד אחד העיריות טוענות כי יצליחו להתמודד עם עומס התושבים החדשים אל מל התשתיות שפיתוחן לוקח זמן רב יותר, אך ישנם עדיין מספר רב של בניינים שיישארו לא בטוחים מפני רעידת האדמה.