חוק "שכירות הוגנת" המוצעת על ידי מספר ח"כים, ובראשם ח"כ סתיו שפיר, רואה במטרתו לעגן בחוזה מוסכם את יחסי השוכר והמשכיר, למנוע העלאות לא מבוקרות של שכר הדירה ולקבוע סטנדרטים חדשים בישראל לדירה מושכרת. במהלך התקופה האחרונה סתיו שפיר עמדה מול מספר מתנגדים ליוזמה שלה שטוענים שזהו פגיעה בשוק החופשי אך כעת נדמה שמתנגדיה פועלים בצורה נחרצת מדי כדי לעצור את התקדמות החוק בטענה שהחוק יפלה לרעה את האוכלוסייה החלשה ויתרום בעיקר לאוכלוסייה חזקה.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
מרכיב האקראיות
מתנגדי החוק החדשים טוענים כי חוק "שכירות הוגנת" עלול להביא למצב שבו שוכרים נשארים בדירתם זמן רב יותר ולייצר קיפאון מסוים בשוק. הצדדים שירוויחו מכך הם אלה שמראש השכירו דירה באזורי הביקוש ואלה שלא זכו לשכור דירה או לחתום בזמן, יאלצו להתמודד עם מחסור בדירות להשכרה. הטענה העיקרית פה היא בשל מרכיב האקראיות שלא מסוגל להבדיל בין אוכלוסייה חזקה למוחלשת ולכן אלה שחיים כבר היום באזור המרכז הם אוכלוסייה עמידה יותר מהאוכלוסייה המבקשת לגור במרכז.
לפרויקטים לנדל"ן באזור המרכז באתר BankNadlan לחצו כאן
טענות שמתנפצות מול המציאות בשטח
אך טענות אלה של המתנגדים נתקעים מול קיר עבה בעיקר בשל העובדה כי 49.3% מהאוכלוסייה החלשה התחתון שוכרים דירה, בעוד רק 13.6% מהאוכלוסיות החזקות יותר העליון גרים בדירות שכורות. מעבר לכך אין סיבה שגם זוגות המרוויחים יחד מעל ל-15 אלף ש"ח בחודש ישלמו מחירים גבוהים רק בגלל שהם מרוויחים יותר מהאוכלוסייה החלשה בפריפריה, בעיקר משום שיוקר המחיה במרכז הוא גבוה בעשרות מונים מזה שבפריפריה. אלא אם כן, ישנם גורמים המעוניינים שאזרחי ישראל יחזרו לתקופת הצנע בה לאף אחד לא היה כלום. יתרה מזאת, חוק שכירות הוגנת משתמש בעובדות המתרחשות כבר היום במדינות אחרות בעולם המערבי ומציג הוכחות כי החוק מעכב עליות מחירים.