עמותת המשמר האזרחי, שקמה בשנת 2011 בעקבות המחאה האזרחית, מספקת נתונים ומסבירה כי בשנה הראשונה לכנסת ה-20, נדמה שאין מי שפועל לנסות ולפתור את משבר הדיור. חברי הכנסת אינם מנסים להתמודד עם שוק הדיור הבוער, ובוחרים להשאיר את הטיפול בנושא לממשלה. מתוך 10 הצעות החוק שאושרו, שבע היו ממשלתיות ושלוש פרטיות ורוב ההצעות שעולות לדיון הן לרוב תיקונים לחוקים ולמדיניות הממשלה ולא פתרונות חלופיים למשבר הדיור.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlana לחצו כאן

שר האוצר הציב את הטיפול במשבר תחת תפקידו
הסיבות לחוסר פעילותם של הח"כים, היא ששר האוצר, משה כחלון, בחר את הטיפול במשבר הדיור כאחד ממטרותיו העיקריות כשר האוצר ולכן הציב את ההתמודדות במוקד פעילותו. כשקמה הממשלה הוא דרש וקיבל, שמספר מוקדי כוח האחראים לשוק הנדל"ן הישראלי יהיו תחת אחריותו כגון הכפפה של רשות מקרקעי ישראל וועדות התכנון והבנייה למשרד האוצר, מסירת תיקים מרכזיים בתחום לאנשיו כגון תיק שר השיכון ליואב גלנט ותיק הגנת הסביבה לאבי גבאי, והקמת מטה הדיור באוצר בראשות אביגדור יצחקי.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
כשהקואליציה מעלה חוקים האופוזיציה לרוב מסכימה אך כשהאופוזיציה מעלה חוקים הקואליציה חוסמת כל התקדמות
הסעיפים העיקריים בהם עסקו בכנסת הנוכחית הם תיקון לחוק התכנון והבנייה שיזמה הממשלה בתמיכת רוב מהאופוזיציה שהעבירה את סמכויות ועדות התכנון למשרד האוצר. חוק הקמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, ביוזמת משרד האוצר, שמטרתה לקדם פרויקטים בערים אשר יהיו כפופים למשרד השיכון אשר יוכל לאתר אזורים עירוניים, להכריזם כשטחים לפינוי בינוי, ולהמליץ לרשות מקרקעי ישראל להקצות קרקעות למיזמים אלה לשם הגדלת שטחם. חוק פטור ממס רכישה בבניית דירות להשכרה, שיזמו חברי מפלגת העבודה היה אמור לתגמל יזמים שיגדילו את ההיצע לדירות להשכרה המותנות לתקופות ארוכות, בסופו של דבר נפל בעקבות התנגדות הקואליציה. ולבסוף הגדלת מס הרכישה אשר מגדיל את המס על רוכשי דירה שנייה ושלישית כדי למנוע ממשקיעים להשתלט על השוק, אשר עלתה ביוזמת הממשלה ונתמכה ע"י האופוזיציה.