הלקח העיקרי מסיפור ענבל אור הוא בעיקר שצריך להכיר עד הסוף את החוזה עליו אתם חותמים על מנת שתוכלו לדעת בדיוק על מה אתם חותמים ולאיזו קבוצה אתם מצטרפים. אומנם, הסיפור של ענבל אור עדיין לא נגמר, וכמעט שכל יום אנו רואים עוד טוויסט בעלילה לגבי מעבר הכספים ממקום אחד לשני. אם יש דבר אחד שניתן לקבוע הוא שכנראה יש לא מעט אנשים שרכישת זכות לדירה בשבילם לא מצריכה ערבויות מספקות מצד המשווק או העסקת שירותי עו"ד מומחה, שילווה את העסקה.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
ישראלים רבים חיפשו דרך להוזיל את מחירי הדיור ופנו לקבוצות הרכישה
מאז 2008, קבוצות הרכישה פרחו בעקבות החיפוש המתמיד של הישראלים להוזיל את עלויות רכישת הדירה. הצעות קבוצות הרכישה תמיד קרצו לרוכשים, בעזרת הסברים פשוטים של הקבוצות אודות תחום הנדל"ן, העובדה שאין יזם בתמונה ולכן יש חיסכון בעלויות שיווק ורווח יזמי. החיסכון הזה הוביל ישראלים רבים להאמין בשיטה, מבלי לבדוק עד הסוף שהמחיר ההתחלתי אינו מובטח וברוב המקרים אינו המחיר הסופי.
לעמוד הפרויקט אמיר 14 בר"ג באתר BankNadlan לחצו כאן
העסקת עו"ד פרטי שידאג לזכויות שלכם ולא לזכויות קבוצת הרכישה
לכן, רגע לפני שאתם חותמים על הצ'ק של מאות אלפי השקלים, גם אתם צריכים לעשות את שיעורי הבית שלכם ולבדוק שתמורת התשלום שאתם נותנים, יזמי הפרויקט מקבלים הערת אזהרה, או שהסכום עובר במלואו לחשבון נאמנות המפוקח ע"י גורם שלישי. אם בשוק החופשי אתם רוכשים דירה מקבלן, לרוב תסתייעו בהדרכה של עו"ד מומחה משלכם בניסוח החוזה אשר מוודא כי ישנה הערת אזהרה הרשומה על שמו וכך גם צריך להיות הדבר בכניסה לקבוצת רכישה.