מס הרכישה עבר גדילה משמעותית מאוד בשנים האחרונות מ-3.5 אחוזים בשנת 2013 ל-8 אחוזים בשנת 2015 ונתונים, שפורסמו ע"י משרד האוצר, עולה כי למעשה, העלאת מס הרכישה על דירות נוספות, הביאה בעצם לתוספת גבייה כוללת של 430 מיליון ש"ח בשנה לקופת המדינה, בין השנים 2008-2014, ובשיכלול כל השנים מדובר ב-2.5 מיליארד ש"ח ולמעשה הפך להכנסה העיקרית שמדינת ישראל מרוויחה משוק הנדל"ן.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
עוד מס כבד על הזוגות הצעירים
התוצאות של העלאת מס הרכישה נוגעת בעיקר בכיסם של הזוגות צעירים. אלה שמתקשים בחיי היומיום ועתה יאלצו להתמודד עם מס שרק ממשיך לעלות ויפגע בעיקר באלה שמבקשים לגור באזור המרכז בשל אילוצי עבודה. בנוסף, כעת התקנות משתנות ודורשות מזוג אשר חתם על הסכם ממון, כאשר לכל אחד מן בני הזוג יש נכס משלו, לשלם מס רכישה עבור שני הנכסים ע"י שני בני הזוג.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
ניסיון של משרד האוצר למנוע רכישות כפולות כדי להגדיל את היצע הדירות עוד השנה
מאנשי משרד האוצר ניתן להבין כי המטרה היא לייצר היצע גדול יותר של דירות כבר עכשיו ולנסות למנוע מזוגות בעלי אמצעים גדולים יותר לרכוש יותר מדירה אחת וכך להרוויח דירה להשקעה שנרכשת ללא תשלומי מס, אך אם זאת, נטל מס כבד וחקיקת מס מואצת מהווה גזל של ממש מאזרחי ישראל, שגם ככה נאלצים להתמודד עם יוקר המחייה, כך שמכאן הדרך להוזלת מחירים היא לא דרך העלאת מיסים. ישנו ניסיון לייצר היצע עוד השנה על מנת לרשום הישג מול המשבר, אך זהו בלתי אפשרי. זו לא הדרך לשלוט על השוק החופשי ע"י כוחניות.