מושג הבנייה הקלה נכנס לחיי הישראלים רק בשנים האחרונות. אז איך הגענו מפרויקטים בהולנד לשכונת הסטודנטים בלוד? ובמה בדיוק מדובר.
אורון איצקוביץ'|25.8.2015|10:23|2356 צפיות
|
|
הבניה הקלה החלה בארצות רבות שנבנו בעריהן בתים מעץ. הבעיה נוצרה כשבתים אלה היו פגיעים לשרפות, שיפוצים תכופים ומחירן היה גבוה עקב השכר שהיה צריך לשלם מהפועל ועד הקבלן המבצע. בעקבות כך, החלו לחשוב על פתרונות אפשריים לבנייה זולה ואיכותית וכך הגיעו אל הבנייה הקלה שמציעה תשתית טובה וחסכון בהוצאות עתידיות.
רקע
כיום, אנחנו מכירים את הבנייה הקלה כ"מרד צרכני" בדירות הקבלן המסורתיות, אשר נבנית באמצעות מכולות. אך בנייה זו, קיימת כבר 40 שנה והיא מתבססת על הרעיון שכל מטר מרובע שוקל עד 50 קילו והשלד עשוי מפלדה או אלומיניום. העלות של בנייה זו זולה משום שזמן הבנייה קצר יותר עקב העובדה שמדובר בחומרים קלים, פחות כלים כבדים שנאלצים להפעיל ופסולת מועטה שצורכת זמן, כסף וזיהום. הזמן שלוקח לבנות דירה שכזו לוקחת כ-3 חודשים! רק כמה חודשים והבית שרציתם יהיה מוכן!

להפוך מחסנים לבתים מפוארים וזולים
ידידותית לסביבה
גם הבנייה עצמה היא ידידותית לסביבה שכן אם בבנייה רגילה הכלים הכבדים יוצרים אבק, זיהום אוויר ורעש סביבתי, בבניה הקלה הכל נעלם. אין צורך בטרקטורים, הכנת הקרקע, את המבנה אפשר לנייד, ולבסוף תקבלו דירה אשר לא נופלת משום דירה בבנייה רגילה.
אטימות
במידה ואתם דואגים לעובי הקיר ולאטימות שלו, אין צורך. המבנה אטום לחלוטין למים, משום שהבנייה עשויה מפאנלים שמחברים יחדיו ורק את תפרי הפאנלים צריך לאטום. כמו כן, הבידוד האקוסטי והתרמי איכותיים וברמה גבהה ותמיד ניתן להוסיף עוד פאנל לשכבת אטימות כפולה. כיום גם מוסיפים לקירות בטון המוסיף לאיכות ויחדיו יוצרים עמידות גבוהה גם לרעידות אדמה.
חסרונות
לבנייה הקלה יש גם חסרונות אך ניתן לומר שהם מעטים. טענות רבות מופיעות כשמדברים על גמישות התכנון משום שהפאנלים מגיעים במצב קיים ולא ניתן לעצב אותם במגוון אפשרויות. אך במידה ותתכוננו להכנת הבית ועיצובו מספיק זמן מראש, תוכלו להימנע מחיסרון זה ולזכות ביתרונות הרבים שמציעה הבנייה הקלה החדשה. כך, תוכלו לרכוש את הקרקע ולבנות את הבית שלכם במחיר זול ושפוי, בו אתם תהיו הגורם המוסמך והמשפיעים העיקריים בבניית ביתכם החדש ובעיצובו.
|
7 טיפים שצריך לבדוק לפני ששוכרים מנוף
|
בעידן דינמי ועתיר שינויים, גם פרויקטים נדל"ניים צריכים להיות רווחיים. במקום להשקיע עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים ברכישת מנוף שלעתים רבות, משמש אתכם למספר פרויקטים בודדים, שירותי השכרת מנופים חוסכים את הצורך בתחזוקה השוטפת ובעלויות הנלוות. לפניכם 7 טיפים חיוניים לפני שכירת מנוף.
|
קרא את הכתבה
|