הארגונים הירוקים פועלים רבות למניעת פגיעה בנכסי טבע. אך במאבקם הצליחו גם להוסיף סכומי כסף רבים לערכם של הנכסים אשר קיימים בחפיפה לנכסים אלה, ושנבנו טרם החקיקה המגבילה. כך למעשה הפכו הירוקים לעושי מלאכת השיווק הטובה ביותר להעלאת ערך הנכסים הללו, ומסמנים אותם כנכסי נדל"ן נדירים. הכול התחיל, כמו תמיד, בעיר החוף הלבנה תל-אביב, שהייתה הראשונה שזיהתה את היתרון בבנייה מול חופי הים. בתי המלון והמסעדות שנבנו לאורכה של הטיילת תרמו לחיזוק האוכלוסייה באזור ושינו את מיתוגם של הבניינים הוותיקים. לאחר מכן, מה שעבד בתל-אביב הועתק לערי חוף נוספות.
לעמוד דירות חדשות עם נוף לים באתר BankNadlan לחצו כאן
לעמוד הפרויקט עדן טאוור בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן
עליית מחירים בריאה
האופי המיוחד של אזורים טבע הללו קידם עם השנים והעלאה את ערכן של אותן שכונות, אך להבדיל מלעליית המחירים הגבוה ממנה אנו סובלים, במקרה זה מדובר בעלייה מובנת וכזו שאמורה להתרחש. במילים אחרות, לא הארגונים הירוקים הם אלה שאחראים למשבר הדיור והפעולות שנוקטים בארגון חשובות על מנת שתושבי ישראל גם יוכלו להינות מאיכות חיים שונה ומיוחדת המבדילה את עריהן ושכונותיהן זו מזו. ערכי הטבע השונים הם מה שמגדירים, לעיתים קרובות, את האוכלוסייה והאופי שמשייכים לעיר מסוימת. זה מאפיין חיובי שחשוב לשמור עליו ושיגדיר מחדש את ערכי הנכסים הקיימים בו.
לעמוד הפרויקט החוף הלבן חדרה באתר BankNadlan לחצו כאן
חוק החופים מ-2004
כך למעשה נחקק בשנת 2004 'חוק החופים', אשר מטרתו הייתה להגן על חופי ישראל והשטח הסמוך להם, בים וביבשה מבנייה שתפגע בערכו המיוחד ובציבור הרחב שלא יזכה להינות ממנו. חוק זה משמיך לאסור גם היום בנייה בטווח של מאה מטרים מקו המים, ומחייב כל בנייה או שינויים מהותיים בסביבה, בטווחים של 300 מטר מהחוף, להוציא אישורי בנייה מחמירים אשר מוודאים שהטבע לא יפגע. כך למעשה, הפך חוף פלמחים לגן לאומי ותוכנית להקמת כפר נופש במקום ירדה מהפרק ונוצרה מודעות ציבורית גדולה לשמירה על ערכי הטבע המוגבלים שקיימים בישראל.