משבר הדיור עדיין עמנו ואנו צפויים לבלות איתו לפחות את השנתיים הקרובות. כך מדווחים רוב שמאי הנדל"ן ויזמים השונים. אומנם, שר האוצר אכן פועל לסיום המשבר ונוקט בפעולות נכונות על מנת שהמחירים ירדו, אך יזמים רבים מזהירים שירידת מחירים צריכה להיעשות ללא פגיעה בכלכלה ולכן התהליך צריך להתבצע לאט ובמעקב מלא. בתהליך ששר האוצר נוקט כרגע אפשר לזהות התייצבות של מחירי הדירות החדשות בעוד כשנתיים, כשדירות הפרויקטים השונים במחירים למשתכן, יכלו להיבנות ואז באמת יהיה ניתן לראות כיצד התקדמה התוכנית, מה כוחה, וכיצד היא משפיעה על שאר השוק.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
מחיר למשתכן אינו מתאים לאוכלוסייה כולה
מחיר למשתכן אינו הפתרון האמיתי למשבר הדיור אלא מתפקד יותר כמעצור, וניסיון לספק פתרון למחוסרי הדירות בלבד ולא לכל הציבור הישראלי המורכב ברובו ממשפרי דיור שלהם התוכנית לא מתאימה ואינם נחשבים כזכאים. לכן, אחד מהפתרונות למשבר הדיור, יכול להיות לקוח מתוכנית ישנה שכבר בוצעה בשנות ה-90 ודומה בחלקיה לתוכנית למשתכן. היתרון הזה הוא הבטחת רכישה. בשנות ה-90 מדינת ישראל עודדה יזימים לשיווק פרויקטים בהבטחה לרוכשים עצמאיים, או שהמדינה עצמה תרכוש את הדירות הריקות בפרויקטים השונים. בתוכנית למשתכן ישנה הבטחה לרוכשים בזכות המבצע המיוחד וכך גם הבנקים מסוגלים לייצר הבטחות למשכנתא בעבור היזמים והפרויקטים אינם נעצרים מבעיות כספיות.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
פוליטיקה מיותרת בהבאת עובדים זרים
אל הפתרון הזה, אפשר להוסיף תוספת של עובדים זרים. כיום הממשלה מנסה להוסיף חברות בנייה זרות שדרכן יוכלו להוסיף עוד כ-12 אלף עובדים זרים. תוכנית זו מתקבלת עם מעט שאלות בשוק שכן, אין כרגע סיבה כלשהי לייבא חברות זרות, אלא רק עובדים זרים בשל המחסור בכוח אדם שמעכב את מהירות הבנייה. הסביה לכך היא ככל הנראה פוליטית שכן ישנם מדינות אשר אינן מעוניינות לאשר לישראל לייבא עובדי בניין מארצן בשל חשש שיעבדו מעבר לגבולות הקו הירוק וחוסר רצונה של ממשלת ישראל לשת"פ עם סעיף זה. רק לאחרונה ממשלת סין סירבה להסכם הבאת 20 אלף עובדים זרים, מתוך סיבה פוליטית זו. לכן, ממשלת ישראל מנסה לייבא חברות זרות על מנת שאלה יוכלו לעקוף את החלטות מדיניות אלה בזכות השוק הפרטי.