פוליטיקאים רבים מתגאים בנכונותם לחוקק חוקים אשר יגנו על צרכנים רבים, וכך גם בתחום הנדל"ן. ישנם קנסות על איחורי מסירות דירה ופיצויים שעל היזמים והקבלנים לשלם. אך כשהמדינה היא זו שמוכרת את קרקעותיה החוק לא חל עליה ואין עליה חובה לשלם פיצויים. התיקון לחוק המכר קובע שעל הקבלן לשלם פיצויים בגין איחורים במסירת הדירה, אך בשל חוסר בהירותו של החוק, יזמים, קבלנים ורוכשים מוצאים עצמם פעמים רבות עומדים מול איומי משפט ועיכוב גם בנושא הפיצוי הכספי.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

השאלה העיקרית היא מי אשם בכך שהדירה לא נבנתה בזמן
המחוקקים צריכים לקחת אחריות על הפרויקטים שהם מובילים לפני ההצבעות בכנסת ותיקונים בוועדות השונות. אותם חוקים פופוליסטיים שנחקקים ונפסלים פעמים רבות בשם הגנת הצרכן לא מוחלים על המדינה עצמה וכשהיא זו שגורמת לעיכובים ברכישת הקרקעות שמובילים לאיחורים במסירת הדירה, אין לדבר מענה או פיתרון. נוסף לכך, בימים קשים של מבצעים צבאיים, כוח האדם של שוק הנדל"ן, המתבסס על פועלים פלסטינים, יורד והפרויקט מתעכב, דבר המעכב גם את מסירת הדירה. ישנם מצבים שלא בשליטת היזמים והקבלנים, אלא בשליטת הממשלה וברגעים כאלה נוצרות מחלוקות רבות.
לעמוד הפרויקט פרי הורייזן באתר BankNadlan לחצו כאן
אפרוריות החוק
התיקון לחוק המכר קובע שעל הקבלן לשלם את דמי הפיצוי בגין איחורים בסכום הדומה לדירה בגודל זהה ובשכונה דומה באותו אזור. זוהי קביעה מעורפלת אשר מעוררת, לעיתים רבות, מחלוקות המובילות את הדיירים והקבלנים אל בתי המשפט. לכן, יש לקבוע פיצוי אחיד ומוסכם במקרים של איחור במסירת דירה. כמו-כן, החוק אינו מגדיר ספציפית מהם העיכובים המוצדקים לפיצוי בגין עתות מלחמה וכוחות עליוניים (מזג אוויר, שביתות ועוד) ומה עלול לקרות כשהדייר מעוניין לשנות את מפרט הדירה וכיצד יחושב העיכוב החדש, במידה ויתרחש.