יו"ר מרכז המועצות האזוריות הפך לנציגם של המתנגדים לתוכנית החדשה של ממשלת ישראל ושר האוצר משה כחלון, אשר בתוכה קיים סעיף המאפשר לממשלה להכריח בעלי אדמות שונים לוותר על אדמותיהם במידה ואלה ייחשבו כאזורים מועדפים לדיור, או לקנוס את אלה שמסרבים לשתף פעולה. לטענתם, הממשלה מצמידה אותם לקיר כשהיא מעלה הצעת חוק ללא תוכניות מפורטות והסבר לדרך אכיפתו.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
איומים בקנסות ומאסר למי שלא ישתף פעולה
החוק החדש אומנם מנסה לפתור את בעיית האדמות המעטות הקיימת בישראל ולפעול לשחררן, אך איומים על חקלאים ובעלי הקרקעות וקניסתם, זו פעולה אלימה ואין הבטחות בחוק שהמדינה עצמה תעשה משהו עם הקרקע לאחר מכן. ההתנגדות אינה נגד שחרור האדמות, אם זה מה שאכן יעזור למשבר הדיור, אבל הסעיפים הבעייתיים, נראים כזריקת רעיונות ללא מעצורים, אשר לא באמת תפתור את משבר הדיור ונועדו רק להסיט את האש מכיוונם של הפוליטיקאים כדוגמא של "עשייה".
לעמוד הפרויקט נחלה - קרקע חקלאית בפרדס חנה באתר BankNadlan לחצו כאן
הוועדה דחתה את ההצבעה
ועדת הפנים של הותמ"ל כבר הספיקה לדון בהצעת החוק לפני כשבוע וחצי, אך עדיין לא הגיעו להסכמה כוללת, למרות מאמצים של אנשי משרד האוצר לקדם אותה. בעקבות ההתנגדויות הרבות של חקלאים, ההתיישבות העובדת, ארגונים ירוקים, מתכננים ועוד, דחתה הוועדה את ההצבעה לשבוע זה, והוסרו חלק מהסעיפים הבעייתיים כגון מאסר של שנתיים עם חוכר קרקע שלא יהיה מוכן לשתף פעולה. אך המתנגדים ממשיכים בהתנגדותם בטענות שאי-אפשר להעביר את החוק ורק אח"כ לדון על פיצויים.