לאחר שתמצאו את הדירה המיוחלת וקיבלתם את דין שכר הדירה, תמצאו את עצמכם עומדים מול החוזה שהמשכיר יציג לכם. אך לפני שאתם חותמים על ההסכם, ישנם מספר דברים שעליכם לבדוק משום שחוזה השכירות יכול להיות לא ברור ולהכיל כמה מוקשים שכדאי לכם להימנע. לא חייבים להיות מומחי נדל"ן כדי להתמודד מול משכירי הדירות אלא להכיר את השוק וכיצד הוא עובד. לשם כך הכנו עבורכם כמה טיפים שתוכלו להיעזר בהם, על מה כדאי להילחם בחוזה ועל מה אפשר לוותר.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן

שטר חוב כן, ערבויות לא
בישראל, בה הכל יקר ורוב שוכרי הדירות זקוקים לכל סכום אשר מספק להם את רמת החיים שאותה הם מבקשים יש חשיבות רבה לערבויות ובטחונות שאותם דורשים משכירי הדירות. לכם כשוכרים, משתלם להימנע מערבות בנקאית הלוקחת מכם סכום כסף שאת הזכות עליו אתם מאבדים עד לסיום התקופה. הרבה יותר משתלם לסכם את הערבות על שטר חוב מוסכם שנרכש בדואר ולא למסור לבעל הבית שטר פתוח. כמו כן שימו לב שתרשמו בחוזה סעיף שדורש כי השטר הזה יחזור אליכם בתום תקופת השכירות.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
אופציית יציאה וחידוש החוזה
סעיף האופציה –נועד על מנת שתוכלו לדאוג לעצמכם לעתיד על מנת שלא תאלצו לחפש דירה בכל שנה. בסעיף האופציה, חשוב לרשום שלכם כשוכרים, ישנה זכות לשכור את הדירה למשך תקופה נוספת ולמעשה יש לכם את הזכות להאריך את החוזה לפרק זמן נוסף ללא שינוי בתנאים על מנת שתוכלו לוודא שלא יווס]ו שינויים בהסכם ולבטח לא שכר הדירה. כמו-כן, הבטיחו לעצמכם את האפשרות למצוא שוכר חלופי שיבוא במקומכם, ושיהיה מקובל על המשכיר במקרים בהם אתם מעוניינים לעזוב את העיר או המדינה.
בלאי ותיקונים
כל דירה תדרוש מכם תחזוקה ותיקונים שוטפים אך זו אחריותכם לדאוג שלבעל הדירה יש את האחראיות לתקינות התשתיות בדירה, החל מתיקוני צנרת, חשמל ורמת גימור הקירות. לכן, הוסיפו בסעיף מיוחד של החוזה סעיף בו מוגדר שבעל הבית אחראי לתיקון של כל מה שמוגדר בלאי סביר, למעשה כל תקלה או פגם שלא נגרם באשמת השוכר ונעשה בשל זמן.