נראה שבממשלת ישראל הכריזו על צעדים משני מציאות, בעיקבות הכותרות הרבות שטוענות שגם עתה הממשלה לא מסוגלת להתמודד עם משבר הדיור, בהכרזת הענק על הוצאת תוכנית המגירה והחירום, והצהירו על שיווקן של 145,000 דירות חדשות בשנה הקרובה, גם באזורי הביקוש. אך האם בנייה מאסיבית כל-כך של דירות חדשות, מסוגלת באמת להשפיע על מחירי הדיור?
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

משבר הדיור שונה בתכליתו בשלושת האזורים הגדולים בארץ
בתנאי שמרביתן ייבנו באזור המרכז, תוכנית המגירה יכולה לעבוד. אך כשהכריזו על פעולת החירום הזו, לא אמרו דבר על השינוי המאסיבי שיאלצו לעבור כל אזורי הבנייה מבחינת התשתיות הציבוריות ואתגר התחבורה הציבורית שאמור להיות מוכן לשרת את אלפי התושבים החדשים. נראה כי אנשי התכנון והממשל לא מבינים את שוק הדיור בישראל. המחסור בדירות לא מאפיין את כל אזורי הארץ, והוא נוגע בעיקר לאזור המרכז. באזור הצפון שמעבר לחדרה אין מחסור גדול בדיור, מהסיבה הבעייתית שאין באזור אזורי תעסוקה משמעותיים. לעומת זאת בדרום, ובעיר באר-שבע ספציפית, המחסור הוא משמעותי, בעקבות התפתחות עיר הבה"דים וענפי ההיי-טק באזור.
לעמוד הפרויקט טיים טאוור ברמת גן באתר BankNadlna לחצו כאן
שיווק מאסיבי מול תשתיות לא מוכנות
שיווק מאסה כה גדולה של דירות חדשות, תוך הבאת חברות בנייה זרות לישראל שייבנו שכונות שלמות בזמן קצר, יכול להצליח במידה ויהיה גוף מתכנן מרכזי, אשר ידאג לכל בעיות המעטפת הנובעות מהקמת דירות חדשות. דיירים של שכונות חדשות רבות שכבר נבנו מעידים על בעיות תשתית רבות, כדוגמאת מחסור בגני-ילדים, קשיי תחבורה ועוד. תשתיות אשר לא יטופלו היום, לפני בניית הדירות, ייצרו בעתיד מצוקות שיחריפו עם אכלוס הדירות הנמצאות כבר בבנייה פעילה.