שוק הנדל"ן מציע שלל סוגים של נכסים למגורים או להשקעה, כאשר כל אחד מהם מותאם לצרכים שונים ולסוג שונה של משקיעים. בחינה מעמיקה של מטרת ההשקעה, מאפייניו האישיים של המשקיע וגודל ההון אותו הוא מעוניין להשקיע, היא שיוביל להתאמת הנכס הנכון בעבורו ותאפשר לנכס להניב את התשואה המקסימלית. אז אילו סוגי נכסים קיימים? מהם הייתרונות והחסרונות שבהשקעה בכל אחד מסוגי הנכסים הללו? מאמר זה ייתן מענה לשאלות אלה ועוד.
לעמוד הפרויקט החוף הלבן בחדרה באתר BankNadlan לחצו כא
השקעה בבית למגורים
החלום הרטוב של כל אחד מאיתנו הוא לגור בבית בבעלותנו, בית גדול ונוח עם גינה או מרפסת וחניה צמודה. החלום הזה, שבמקרים רבים מהווה גם הוא נתיב אופציונלי להשקעה מניבה תשואה לכל דבר ועניין הינו מהלך הדורש תכנון פיננסי ממשי, לרבות ביצוע השוואות וסידרי עדיפויות ממשיים. הייתרון העיקרי שברכישת נכס למגורים הוא השקט הנפשי שבמגורים בבית שבבעלותך ללא תלות ביחסים חוזיים מול בעלי נכסים. כמו כן במקרים רבים ניתן גם לבנות יחידת דיור חמודה שתניב הכנסה נוספת. מנגד, השקעה זו אינה חפה מחסרונות אשר רובם ככולם סובבים סביב הנושא הכלכלי שכן נדרשת השקעה כלכלית בתחזוקת הבית, תשלומי ארנונה וכו.
לעמוד הפרויקט מגדלים בשדרה - חולון באתר BankNadlan לחצו כאן
דירות קטנות להשקעה
במידה ונתיב ההשקעה אותו הינכם מחפשים הוא קנייה של דירה למטרת השכרתה, דירה המתאימה לשותפים, ברוב המקרים סטודנטים וקהל צעיר, היא הדירה המתאימה. משקיעים שזהו נתיב ההשקעה המועדף אליהם מומלץ שיישקיעו בדירה הממוקמת סביב אוניברסיטאות, מכללות ו/או איזורים המועדפים על צעירים. להשקעה מסוג זה ייתרונות רבים בעיקר בפן הכספי שכן סטודנטים רבים יסכימו לשלם מחירי שכירות גבוהים בתמורה למגורים בקרבת הלימודים שלהם. יחד עם זאת, קיימים גם חסרונות כשהעיקרי בינהם הוא תחלופה גבוה של שוכרים והתמודדות עם שוכרים צעירים שבמקרים רבים אינם שומרים על הנכס.