רוב הציבור בישראל מבין שעסקאות נדל"ן הן לא דבר פשוט כמו שניתן לדמיין. התחייבויות, ותנאי המימון נעשים לפי דרישות קפדניות על מנת לא לפגוע בפרויקט. כך גם בעסקאות של קבוצות רכישה והתחייבויות שלהן יכולות להקשות על אנשים למסויימים לעזוב את הפרויקט במידה והם אינם מעוניינים ליטול בו עוד חלק. אך אין סיבה שהדבר יקרה וכל מה שצריך לעשות זה להכין את הקרקע מראש לאפשרות שהרוכש יבקש לצאת מהפרויקט ולדאוג שהסעיפים המתירים לו לבצע זאת יכתבו בהסכם החוקי.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

הכנת החוזה מבעוד מועד
יציאה מקבוצת רכישה לפני שהושלם הפרויקט עלולה להיות קשה מפני שלרוכש אין למעשה דירה אלא "זכות לדירה" שאותה הוא צריך למכור לרוכש שיחליף אותו וירכוש ממנו את הזכות. השוני הוא שבעסקת מכר רגילה, המוכר יודע שיש ברשותו דירה והקונה רוצה לרכוש את הדירה, ובעסקה של קבוצת רכישה הרוכש שמעוניין לעזוב צריך לדאוג שהרוכש החדש יהיה מוכן להחליף אותו תחת כל ההסכמים והסעיפים שעליהם חתם בתחילת הפרויקט.
לעמוד חברות הבניה באתר BankNadlan לחצו כאן
הקשיים שעלולים לפגוע ביציאה מהחוזה
הבעיות שעלולות לצוץ הן שהמוכר מגלה כי חלות עליו התחייבויות כספיות, ושעליו לשלם אותן ליזם. ואילו הקונה, במקום לקבל דירה במחיר ידוע, צריך להיכנס לנעליו של המוכר כחבר בקבוצה, ולהתחייב לשלם תשלומים שחלקם לא סופיים, הכוונה מעבר למה שחשב שישלם למוכר. ה"מוקשים השונים הם ההסכמים שקבוצת רכישה חתומה עליהם מול בעלי מקצוע שונים שנשכרו לשם בניית הבנין, תשלום לעורכי הדין של היזם הנעים בין 1%-2% ממחיר העיסקה, ואין מי שיתחייב כלפי הרוכש החדש שאכן קיימים היתרי בניה משום שהקבלן אינו היזם האחראי לפרויקט אלא בעל מקצוע מבצע בלבד.