וועדת הפנים והגנת הסביבה עומדת בפני אירוע מעורר מחלוקת ומשמעותי ברמת הקביעה שלו. המדינה מעוניינת להפקיע קרקעות חקלאיות שסווגו כמתאימות למגורים, אך שבעליהם החוקיים מעוניינים להחזיק בהם ולא לעשות בהם שימוש כל עוד ולא מציעים להם את הסכום שאותו הם דורשים. ואילו החקלאים שיקבלו את ההתראה ולא יפנו את קרקעותיהם בזמן שניתן להם, צפויים לקבל קנס כספי וסיכון במאסר.
לעמוד קרקעות חקלאיות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
סרבני פינוי יעמדו בפני מאסר
החוק חדש של ממשלת ישראל מעורר סערה בקרב חקלאים הטוענים כי החוק פוגע בזכויותיהם הבסיסיות. הפרק החדש כולל מנגנון דמוי הפקעה שיאפשר למדינה לראשונה לקחת בהליך מזורז קרקע חקלאית, במטרה לקדם בה בנייה למגורים. מנגנון זה, מגדיר באחד הסעיפים את מי שלא יפנה את הקרקע בפרק זמן קצר כסרבן פינוי וכמי שחשוף לעונשים חמורים – בהם מאסר בפועל, או קנסות.
הספר הלבן של ממשלת נתניהו
נציגי החקלאים מצידם מאיימים כי יפנו לבג"ץ וקוראים לחוק החדש "הספר הלבן של ממשלת נתניהו". מבחינתם אין שום מהלך שיכול להפוך חקלאי כמשיג גבול באדמתו, לטענתם. החוק המגדיר את החקלאים כמסיגי גבול. העונש הצפוי לחקלאי בגין אי השבת הקרקע הוא שנתיים מאסר והדבר פוגע קשות בזכות הקניין החוקתית שלהם ותביא לסילוקם של מאות חוכרים מקרקע שמחזיקים בה כדין, ללא הליך משפטי ותוך הפיכתם ל"עבריינים".
לעמוד הפרויקט קרקעות נס ציונה הירוקה באתר BankNadlan לחצו כאן
קרקעות חקלאיות שעדיין מעובדות עלולות ליפול קורבן לרצונות פוליטיים
הסכנה הטמונה בחוק הזה היא שגם קרקעות חקלאיות שעדיין מעובדות עלולות ליפול קורבן לרצונות פוליטיים של ממשלה כזו או אחרת. הכל תלוי בקבינט הדיור ובמידה ויכריז על כל קרקע חקלאית שהיא כמתחם מועדף לדיור, יש לבעלים זמן קצר מאוד לפנות את השטח. החוק אמנם מציע פיצוי מוגדל, אבל במידה ואינך מוכן לעזוב את הקרקע יש סכנה במאסר. קרקעות שבונים בהם לולים נחשבות כחקלאיות גם כן ובמידה וקרקע כזו תיפול קורבן לדרישת הקבינט לבעלי העופות לא יהיה מספיק זמן לטפל בחיות ויאלץ להמית אותם.