האם האדריכלים יוצרים לנו בניין עם אופי, או מבנה המצריך תחזוק יקר ומחיר גבוהה ללא סיבה ממשית בתקופה של משבר דיור? הגישה הרווחת היא שאדריכל הוא אמן ולכן הרצונות והפנטזיות שלו שולטים בתכנון. בבתי הספר לומדים על מתח בקומפוזיציה, צורה מדברת לצורה ותלמידים רבים משתמשים בטרמינולוגיה הזו ומשכנעים את היזמים או הדיירים במשהו שהם לא מבינים עד הסוף.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

תל אביב כבר סובלת מעיצוב מבנים לא סביבתי
את הסיבה לחשיבות העניין של בנייה לפי הסביבה אפשר להבין מהדוגמא הקשה שסובלת ממנה העיר תל אביב, בה נבנו בעבר וממשיכים להיבנות כיום גורדי שחקים בקרבת הים שלמעשה חסמו את זרימת האוויר לייתר העיר. כך פרויקטיםן אחרים נאלצים להתאים עצמם לסיטואציה שיצרו הבלוקים הללו על מנת לספק לדיירים שלהם את רמת החיים שאלה מבקשים. המחסור בקרקעות עושה את הביקוש מאוד גבוה, וקרקע הפכה להיות שווה בפני עצמה. היתה עליית ערך דרמטית בשנים האחרונות ומי שמוכר דונם מרוויח כ־4 מיליון ש"ח, אך אם הוא מפתח 12 יחידות דיור הוא מפסיד.
לפרויקט עדן טאוור בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן
צרכים מול סביבה
עיצוב הינו תהליך מדעי ומחקרי שנועד לספק את הפתרון הטוב ביותר על ידי בחינה ובדיקת אופציות וחלופות. ישנה חשיבות לכמות האור המבוקשת, הצל, כיווני הרוח וכמובן מידת פרטיות, כך צורתו של הבית או הבניין, נקבעים בפשטות ולא לפי חזונו הפרטי של האדריכל. בסופו של דבר, ישנם צרכים מול סביבה, תרבות, ומתוך המיקס אפשר לייצר את הצורה האיכותית ביותר לטובת הדייר שלא תעלה מעבר ליכולתו הכלכלית.