למגורים ביהודה ושומרון כלומר יש חשיבות מעבר לרכישת בית חדש. האקט לגור מעבר לקו הירוק, שנחשב פוליטי ברוב המקרים, יכול להיות מסוכן או בעייתי וחסר ודאות במקרים אחרים. במיוחד עם מנסים לתהות על כיוונה של המדינה והחשש המתמיד לפינוי היישובים היהודיים מעבר לקו הירוק. אבל, בסופו של דבר, מדובר בחבל ארץ שלא מעט יהודים גרים בו. למרות כל החששות באזור יהודה ושומרון, מתגוררים כיום מעל ל-350 אלף תושבים יהודים, לצד כשני מיליון תושבים פלסטינאים.
לעמוד דירות חדשות באזור ירושלים והסביבה באתר BankNadlan לחצו כאן
יישובים קטנים לצד ערים
מרבית היישובים שבאזור יהודה ושומרון הם יישובים קטנים עד בינוניים, דתיים בעיקרם, אך ישנם גם יישובים חילוניים ומעורבים. רוב היישובים הללו מאופיינים באורח חיים כפרי-קהילתי. אך לא רק יישובים קהילתיים יש באזור יהודה ושומרון, אלא גם מספר ערים, כשהגדולה שבהם, העיר החרדית מודיעין עילית המכילה כ-52 אלף תושבים. אחריה, לפי מספר התושבים, הא העיר החרדית ביתר עילית המכילה כ-40 אלף תושבים ומעלה אדומים עם 36 אלף תושבים ושייכת למגזר הדתי-לאומי.בסוף הרשימה נמצאות אריאל המכילה תושבים חרדים, דתיים וחילוניים ואלפי מנשה הנמצאת במערב השומרון.
לעמוד דירות חדשות מקבלן לציבור הדתי באתר BankNadlan לחצו כאן
ואחרי הפוליטיקה, כמה זה עולה?
אזורי יהודה ושומרון מציעים נדל"ן זול בהרבה מערי מרכז הארץ למרות הקירבה גם לתל אביב ולירושלים. כמובן, שהמחיר נובע בגלל העובדה שמדובר ביישובים שמעבר לקו הירוק, אזור המאופיין במעט חוסר ודאות עתידית, ומעבר לכך, הקרקעות בשטחים אלה זולות מאד, ושייכות לחטיבה להתיישבות של הסוכנות היהודית. עם זאת, הודות לביקוש רב ולתנופת בנייה שמביאה לאזור זוגות צעירים רבים וגם משפחות רבות שמבקשים איכות חיים טובה, במקרים רבים כפרית-קהילתית עם מחירי נדל”ן סבירים. המחירים באזורים השונים מתחילים מ-500 אלף ש"ח כשמחירי השיא מגיעים ל-1.5 מיליון ש"ח. חשוב לזכור שמדובר לרוב בדירות קרקע בעלי שטח גדול.