במסגרת הפרשת הקרקעות לטובת הגדלת ההיצע, הטילה ממשלת ישראל על מוסדות התכנון לספק אישורים לתכניות בהיקפים של כ-82 אלף יחידות דיור חדשות לפחות בשנה. על מנת שיוכלו לעמוד ביעד הנדרש, הקימו את הותמ"ל (הוועדה למתחמים מועדפים לדיור) שסיפקה אישורים בשנת 2015 לכ-25,400 יחידות דיור חדשות, שמתוכן כ-11,500 יחידות דיור במחוז דרום וכ-13,900 יחידות דיור חדשות במחוז תל אביב.
לעמוד דירות חדשות בתל אביב באתר BankNadlan לחצו כאן

שיפור ביכולת הוועדות והרשויות
במחוז תל אביב אושרו מעל ל-25 אלף יחידות דיור חדשות המהוות כ-26 אחוזים מהסך הכולל. אחרי ערי המרכז, נמצאות ערי מחוז דרום, עם למעלה מ-20 אלף יחידות דיור חדשות שאושרו לבנייה. נתוני הדו"ח מציגים כי שנת 2015 היתה שנת השיא בפעילויות התכנון. כ-126 רשויות מקומיות עברו הדרכות מאסיביות בשורה של מגוון תחומים לדוגמת מערכות רישוי זמין, קורסים של מדיניות אכיפה, קורסים למהנדסי ועדות, קורסים לבודקי תכניות וקורסים לרכזי ועדה ועוד, על מנת לשפר את מהירות הוועדות המקומיות ושדרוג קצב ההוצאה לפועל של התוכניות.
לעמוד דירות חדשות בבאר שבע באתר BankNadlan לחצו כאן
פרסומים מהירים מבעבר
נוסף על כך, הנתונים שמציגים במנהל התכנון מראים שרוב החלטות הוועדות מתפרסמות לאחר 3 ימים בלבד מקבלת ההחלטה, דבר השונה מהנוהג הקודם בו פרסום ההחלטות המאושרות היה מתבצע רק לאחר חודש. אורך הזמן הממוצע של התכניות המובאות לאישור, לוקח 3.1 שנים בממוצע בוועדות המחוזיות, 2.8 שנים בממוצע בות"ל, 3.25 שנים בממוצע לתמ"א במועצה הארצית ושנה וחצי בממוצע לתמ"מ במועצה ארצית.