לעוקבים אחרי קדחת הבנייה שפוקדת עתה את העיר ניו יורק, יכולים רק להתרשם מקצב הבניה המהיר של התפוח הגדול לעומת קצב הבנייה בישראל. בזמן שבני-יורק אפשר לראות מגדלים בני חמישים קומות נבנים במהירות משמחת של שנה וחצי, בישראל משך זמן הבניה של כל מבנה דומה מכפיל את קצב הבנייה ולעיתים גם משלש.
סיבה ראשונה - הליכי רישוי וביורוקרטיה
הביורוקרטיה בישראל בתחום הרישוי והתכנון היא הרבה יותר מורכבת ואיטית וכדי לקבל אישור לבניה של מגדל רגיל קבלן יכול לקחת לפחות שנתיים בעוד בניו יורק מדובר בשנה אחת בלבד. נוסף על כך עפ"י החוקים בניו-יורק הקבלן צריך להכין תשקיף שבו הבניין מתוכנן לחלוטין ורק לאחר קבלת האישורים הוא יכול להתחיל למכור דירות. עלומת זאת, בישראל הדייר קונה דירה הרבה פעמים מרגע שהקבלן או היזם רכש את האדמה ולכן הזמן שהוא צריך להמתין ארוך יותר. התוצאה היא שבישראל זה לא יוצא דופן לקנות דירה ולקבל אותה 3-5 שנים לאחר מכן כשבניו-יורק זה ייקח שנה-שנתיים, מקסימום שלוש.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
סיבה שנייה - שיטות הבנייה השונות
חומרי הבנייה בארצות הברית מאפשרים בנייה הרבה יותר מהירה. הקבלנים מרבים להשתמש בפלדה ובעץ שניתן לבנות עמם במהירות גדולה יותר. בישראל עובדים הרבה עם בטון ובטון צריך להתייבש. וכך יוצא שאתה בונה בארץ קומה בשבוע, כשבארצות הברית, לעומת זאת, הקבלנים בונים הרבה מפלדה. את האמפייר סטייט בילדינג בנו ב-14 חודשים כי הוא נבנה מפלדה. העץ קל יותר, והוא מבודד מצוין. בנייה מעץ בישראל הייתה יכולה להיות יעילה יותר משום שישראל מדינה חמה והעץ מבודד טוב יותר. אם צריך, למשל, להוסיף שקע חשמלי בעץ או לשנות משהו אחר, זה עובד מהר מאד. בישראל כל שינוי זה סיפור ארוך ומורכב יותר משום שאתה עובד עם בטון ואבן.