מעקב אחר שוק דירות היוקרה בישראל, מראה שרוכשי דירות היוקרה התנהלו באופן דומה להפליא למשקיעי הנדל"ן ב-2015. למעשה, נרכשו דירות בקצב מוגבר במהלך המחצית הראשונה של השנה, כשמספר העסקות הגיע לשיא לקראת סוף יוני, לפני כניסתן לתוקף של מדרגות מס הרכישה החדשות. לאחר מכן, מספר הרכישות ירד באופן ניכרבמחצית השנייה של השנה. שנת 2015 היתה שנה של חזרה אל נכסי היוקרה כש-826 דירות נמכרו בה ביותר מ-5 מיליון שקל. רוב דירות היוקרה שנרכשו בשנה החולפת היו בתל אביב, בירושלים, בנתניה ובשרון.
לעמוד דירות יוקרה חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן
תל אביב
בסיכום שנתי, תל אביב ממשיכה להוביל ללא עוררין את שוק דירות היוקרה בישראל עם כ-500 עסקות שנסגרו בסכומים של 5 מיליון ש"ח. העיר הלבנה מהווה 59 אחוזים מכלל שוק היוקרה בישראל בשנה החולפת. כשבודקים את הנתונים יותר לעומק, שיעור עסקאות היוקרה בתל אביב היה בין 45 ל-66 אחוזים מכלל עסקאות היוקרה בישראל ברמה חודשית.
לעמוד הפרויקט אילה שרונה בת"א לחצו כאן
לעמוד הפרויקט דה וינצ'י בת"א לחצו כאן
לעמוד הפרויקט יונייטד שרונה בת"א לחצו כאן
נתניה
אחת הערים הניצבות אחרי תל אביב בשוק דירות היוקרה היא נתניה. הבנייה המאסיבית של מגדלי יוקרה, בעיקר בשכונת עיר ימים בדרום־מערב העיר ולאורך הטיילת, הביאה למספר שיא של עסקות בעיר ביותר מ-5 מיליון שקל - 63 עסקות. לשם השוואה, ב-2014 נמכרו בנתניה רק 14 דירות יוקרה, ומחיר הדירה היקרה ביותר היה 12.7 מיליון ש"ח. ב-2013, שהיתה שנת שיא במספר העסקות היוקרה, נמכרו בנתניה רק 19 דירות שערכן היה 5 מיליון ש"ח ויותר, והעסקה היקרה ביותר בוצעה בפרויקט דוד המלך 8, שבו דירת פנטהאוז נמכרה ב-20 מיליון ש"ח.
לעמוד הפרויקט מגדלי פפושדו בנתניה לחצו כאן