לאורך שנים ארוכות, בתים רבים ברחבי ישראל לא היו מוכנים מבחינה מבנית לתרחישים של רעידת אדמה חזקה, שיכולה לגרום נזק רב ברכוש ובנפש, והפתרון היחיד שנראה לעין היה טיפול ממשלתי מקיף בנושא זה, אלא שמהלך כזה דורש תקציבי ענק שאין באפשרות המדינה להעמיד בצורה יעילה, ומכאן נולדה למעשה תכנית תמא 38. במהותה, מיועדת התכנית לשדרג את כלל המבנים המיושנים בישראל ולהפוך אותם לעמידים יותר בפני רעידת אדמה. במסגרת זו מעניקה המדינה את האישורים הנדרשים לבעלי הבניין לבצע את כל התיקונים הנדרשים, אך מעבר לכך, מאפשרת להם גם להגדיל את הבניין לרוחב ולגובה על פי כללים ואמות מידה קבועים מראש.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן

לעמוד הפרויקט מולדת 4 בהוד השרון באתר BankNadlan לחצו כאן
כולם יוצאים נשכרים
על פי מודל תמא 38 יכול כל בניין משותף לזמן קבלן שיבצע את עבודות התיקון הנדרשות, ובאותה הזדמנות יערוך שיפוץ כללי לבניין ויוסיף כל תוספת בנייה המאושרת במסגרת התכנית לרבות מרפסת לכל דירה, חדר נוסף לכל דירה, מעלית לבניין, חניות פרטיות וכדומה, ובתמורה יקבל הקבלן את הזכות לבנות דירות נוספות בראש הבניין ולמכור אותן הלאה כמקור הרווח עבור עבודתו. ייחודיות המודל נובעת מהיכולת שלו להוציא את כולם נשכרים, הקבלן, הדיירים והמדינה. הדיירים מקבלים מבנה מחוזק, משופץ ומורחב ואינם נדרשים לשלם על כך דבר, הקבלן מקבל את תמורתו ממכירת תוספות הבנייה שהתאפשרו במסגרת התכנית, והמדינה מקבלת מבנים מחוזקים ועמידים יותר לאזרחיה.
לעמוד הפרויקט גמלא 35 באתר BankNadlan לחצו כאן
עושים את זה כמו שצריך
אחרי שאמרנו את זה, העובדה שהדיירים אינם משלמים מכיסם על המהלך, עלולה להוביל לבחירה נמהרת של קבלן שיבצע את העבודה. בכל מקרה של ביצוע פרויקט תמא 38 חשוב להתייחס לפרויקט כפרויקט בתשלום מלא, ובהתאם לכך לבחור את הקבלן המתאים, להתמקח על המחיר ועל מה שמקבלים במסגרת הפרויקט, ולמנות גורם אחראי בבניין שינהל את כל המהלך אל מול הקבלן ויוודא שהכל מבוצע על פי לוחות הזמנים. ניתן למצוא גורמים בשוק המספקים שירותי ייעוץ, תמיכה וביצוע סביב כל הנושא, מסייעים בבחירת הקבלן, בניהול המשא ומתן, בפיקוח ובקרה לאורך תהליך הבנייה, ובביצוע כל המהלכים הבירוקרטיים הנדרשים לאורך התהליך.