אחד הביטויים הבולטים ביותר לביורוקרטיה הישראלית, הוא האופן בו מתנהלים תהליכי אישור בנייה של נכסי נדל"ן בכלל, ודירות חדשות בפרט, אלא שאם חושבים על הדברים לעומק, ולא נוטים להאשים את המערכות המסובכות ואת חוסר האיכפתיות של המנהיגים, מגלים שיש לכך סיבות טובות, לפחות באופן חלקי. התהליך הביורוקרטי בבניית דירות חדשות הוא תהליך שמתחיל בשלבי ההקצאה של קרקעות ותכנון הקרקעות במסגרת כפר עיר, ולאחר מכן מעבר בתוך משפך של אישורי וועדות ארציות ומקומיות, שאמורות על פי החוק לאשר כל פעולת בנייה המבוצעת במדינת ישראל, כשהחוק היבש כולל בזה גם הקמה של מלונה לכלב.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן

ביורוקרטיה סביב סיבות תכנוניות וסביב סיבות לאומיות
ההצדקה לתהליך הארוך והביורוקרטי נחלקת לשניים: הצדקה תכנונית והצדקה לאומית. מדינת ישראל היא מדינה צעירה הנמצאת במצב של סכסוך לאומי הנמשך לאורך עשורים רבים. בהתאם לכך, המדינה רוצה שליטה מלאה בקרקעות שגם כך נמצאות בחסר במדינה כל כך קטנה, שחלק גדול ממנה הוא מדבר. על כן, כל מהלך של הקצאת קרקע הוא מהלך שצריך להסתמך על תהליכי חשיבה ותכנון שלעיתים דורשים מעורבות של מספר משרדים ממשלתיים לרבות משרד הפנים, משרד הבטחון, משרד הקליטה וכדומה. ההיבט השני של הביורוקרטיה הישראלית בהקשר זה הוא ההיבט התכנוני, העוסק בתכנון העיר והכפר.
לעמוד מגרשים וקרקעות להשקעה באתר BankNadlan לחצו כאן
מגוון רחב של שיקולים שיש לשקול ולאשר לפני בנייה
הקמת ישוב, או אפילו מספר יחידות דיור בישוב קיים הוא תהליך שמחייב שורה של שיקולים כבדי משקל, החל מהיכולת של מערכת הביוב, תשתית המים והחשמל במקום לספק את המענה הנדרש לאוכלוסיה החדשה שתעבור לגור במקום, דרך שיקולים של נוף, הקצאות קרקע לייעודים מסחריים, תעשייתיים, פרטיים או חקלאיים, וכלה ביכולת של האזור לספק את צרכי האוכלוסיה החדשה מבחינת מקומות תעסוקה, מקומות בילוי, עורקי תחבורה וכדומה. בהתאם לכך, כל מהלך של בניית דירות חדשות בהיקפים גדולים הוא מהלך שמחייב מעורבות של שורת משרדי ממשלה, כשלכל משרד יש את ההסתייגויות שלו, ובמקרים רבים ישנם מהלכים מקדימים יש לסגור לפני שניתן האישור להקמת הדירות.