מהו דיור לציבור הדתי? האם כל אחד יכול להצטרף? ומהם הנהלים ביום השבת? בכתבה הבאה ננסה להסביר לכם במה בדיוק מדובר והאם אתם ושקיפת עולמכם מתאימים לכך.
אורון איצקוביץ'|13.8.2015|10:52|2523 צפיות
|
|
ברחבי ישראל, ישנם לא מעט פרויקטים המותאמים לציבור הדתי לאומי הפזורים מצפון לדרום. מושבים, התיישבויות, שכונות וגם כמה קיבוצים(!) הם חלק מאותם פרויקטים שקמים ומוצאים קהל רב שמעוניין לחיות תחת קהילה דתית או כזה שמסוגל לחיות עם הזכויות והחובות של מאפייני היהדות.
שמירת השבת- הפרוייקטים מותאמים לאנשים שומרי שבת או כאלו שגם לא יפריעו לאחרים לשמור אותה. וכן, יותקנו בבתים שעוני שבת כדי לעזור בכל הקשור לחשמל כגון, חימום, תאורה וכו'.
כשרות- הכיור במטבחים יחולק לשניים, חלבי ובשרי ותהיה בינם הפרדה. כמו כן, יהיה כיור שלישי המיועד לנטילת ידיים בלבד.
איחסון- הבתים יבנו עם ארונות איחסון רבים כך שיהיה אפשר להפריד בין חלבי ובשרי, כלים לחגים וכדומה.
מעלית- בבניינים מגורים יבנו שני מעליות. האחת מעלית שבת והשנייה כזו שתתאים גם לשומרי המסורת.
בתי כנסת- השכונות יותאמו לבתי הכנסת כך שדיירי השכונה יוכלו להתפלל קרוב לביתם.
מקווה- גם כאן, כמו בתי הכנסת, יוצבו מספר מקוואות לקהל הנשים והגברים.
לעמוד דירות לציבור הדתי באתר Banknadlan לחצו כאן
כיום קמים פרויקטי נדל"ן רבים המותאמים לציבור הדתי
הציבור הדתי מחולק בכל שכבות האוכלוסייה וכך גם הפרוייקטים. ישנם תושבים בעלי יכולת כלכלית גבוהה יותר ולכן קיימים גם דירות יוקרה שמותאמים לציבור הדתי כך שרמת האנשים תהיה דומה מבחינה סוציו-אקונומית. כמו כן, ישנם גם פרוייקטים המותאמים לציבור הדתי המעוניין גם לגור בערים יותר חילוניות ולא חשוב לו בהכרח לגור ליד האוכלוסייה הדתית או אל מול אנשים שומרי מסורת. אבל, גם פרויקטים כאלו נבנים בצורה חכמה ומתחשבת בכל הנוגע לאפשרות שמירת השבת בבניינים ובדירות ובדיקה שיש בתי כנסת באזור.
לסיכום, הציבור הדתי לאומי כיום, מונה מעל ל-10% מהאוכלוסייה בישראל. ולקהילה זו חשוב לגדול באזורים בהם אפשר לחנך את ילדיהם לפי סולם הערכים הדתי בו הם מאמינים, בסביבה שמותאמת לכך ולכן קיום גם חברות הבנייה וקבלנים רבים מבינים את הפוטנציאל שהקהל הזה מציע ובתמורה בשנים האחרונות נבנים עוד ועוד פרויקטים המותאמים לציבור הדתי.