בדצמבר 2015, התחוללה בעיר עפולה סערה. זכייתם של אזרחים ישראלים-ערבים בכ-27 מכרזים של מגרשים לבניית 45 בתים בעפולה עילית, גררה כעס רב בקרב תושבי העיר היהודים שהתרעמו והפגינו נגד אי נקיטת פעולות של עיריית עפולה, העלולות להפלות את הציבור הערבי-ישראלי במאפיינים גזעניים. המחאה התאפיינה בכך שהעירייה לא קידמה תחילה את תושבי העיר ובעיקר חיילים משוחררים, לצעירים ולזוגות שנולדו וגדלו בעיר, ורוצים להישאר לחיות בה, אלא העדיפה, לטענתם, לתת לאזרחים הערבים שאינם גרים בעפולה לרכוש את הקרקעות. הפחד העיקרי הוא שעפולה תהפוך לעיר מעורבת והדבר יגרום לתושבים היהודים לעזוב.
לעמוד דירות חדשות באתר BankNadlan לחצו כאן

רצון לדו-קיום?
כשמניחים בצד את הבעיתיות הכרוכה לעיתים בדו-קיום פוטנציאלי בין יהודים לערבים על אותו מיקום גיאוגרפי, רואים שבמגז הערבי התושבים הבינו שאין הם יכולים לעמוד מול תופעת התרחבות הכפרים הוותיקים וחוסר הבנייה לגובה מביאה אותם לצאת מהכפרים ומהאזורים שחיו בהם באופן מסורתי, ולנסות מזלם לגור לצד יהודים בערים יהודיות.
לעמוד מחירון דירות באתר BankNadlan לחצו כאן
פיתרון מגורים הולם
המגזר הערבי מונה כ-1.6 מיליון איש והערכות המדינה הן שיגיע לכ-2 מיליון נפש בשנת 2019. כיום, ישנם במגזר הערבי כ-300 אלף משקי בית. בכל שנה מתחתנים קרוב ל-16 אלף זוגות ערבים; כל זוג שמתחתן עובר לגור בבית משפחת החתן. כל אלה מראים, כי האוכלוסיה הערבית זקוקה לפתרון מגורים הולם. רק 14% ממשקי הבית במדינה הם משקי בית של ערבים והסיבה העיקרית היא מגורים של מספר משפחות בבית צמוד קרקע אחד. הסיבה הנוספת היא, שבניגוד ליישובים חדשים וערים חדשות שמוקמים מאז קום המדינה עבור המגזר היהודי, לא הוקם אף לא יישוב ערבי אחד ב-67 שנים מאז קום המדינה לא הוקם אף יישוב ערבי ואילו ערים מעורבות כמו עכו או רמלה סובלות אף הן מצפיפות, ופרויקטים נדל"ניים שמוקמים שם אינם ייחודיים למגזר הערבי.